Honningkagesnitter

Honningkagesnitter (20 stk.)

-o-

Fordej: (laves minimum 1 måned før)

500 g Honning

500 g Hvedemel

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på.

Gem fordejen på et ikke for lunt sted.

————

Honningkagedej:

2 Æggeblommer

10 g Potaske

1 kg Honningfordej

5 g Stødt kanel

5 g Stødt ingefær

5 g Stødt nellike

Kom æggeblommen i en skål og rør potaske ud i dem og sørg for, at der ikke er nogen klumper.

Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 min.

Kom dejen på et melet bord og del den i 4 stykker, som hver trilles ud til en pølse – næsten i en bageplades længde.

Smør 2 bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel og læg 2 stænger på hver plade. Bag 1 plade ad

gangen ved 180 gr. I ca. 12 minutter og hold øje med, at honningkagestængerne ikke falder sammen.

Afkøl stængerne på bagepladerne og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over 3-4 dage.

—————

Æblekompot:

500 g Syrlige æbler fx belle de boskop

250 g Sukker

50 ml Æbleeddike

Skræl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret

og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i

en plastikbøtte med låg og sæt den i køleskabet – her kan den hold sig 1 måned.

————

Smørcreme:

200 g Blødt smør

200 g Flormelis

Knivholt Bilaug

Hjørringvej 180 - 9900 Frederikshavn
CVR 36611723