Honningkagesnitter (20 stk.)
-o-
Fordej: (laves minimum 1 måned før)
500 g Honning
500 g Hvedemel
Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på.
Gem fordejen på et ikke for lunt sted.
————
Honningkagedej:
2 Æggeblommer
10 g Potaske
1 kg Honningfordej
5 g Stødt kanel
5 g Stødt ingefær
5 g Stødt nellike
Kom æggeblommen i en skål og rør potaske ud i dem og sørg for, at der ikke er nogen klumper.
Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 min.
Kom dejen på et melet bord og del den i 4 stykker, som hver trilles ud til en pølse – næsten i en bageplades længde.
Smør 2 bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel og læg 2 stænger på hver plade. Bag 1 plade ad
gangen ved 180 gr. I ca. 12 minutter og hold øje med, at honningkagestængerne ikke falder sammen.
Afkøl stængerne på bagepladerne og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over 3-4 dage.
—————
Æblekompot:
500 g Syrlige æbler fx belle de boskop
250 g Sukker
50 ml Æbleeddike
Skræl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret
og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i
en plastikbøtte med låg og sæt den i køleskabet – her kan den hold sig 1 måned.
————
Smørcreme:
200 g Blødt smør
200 g Flormelis