Knivholt Bilaug

Honningkagesnitter

Honningkagesnitter (20 stk.)

-o-

Fordej: (laves minimum 1 måned før)

500 g Honning

500 g Hvedemel

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål og kom det i en bøtte med låg på.

Gem fordejen på et ikke for lunt sted.

————

Honningkagedej:

2 Æggeblommer

10 g Potaske

1 kg Honningfordej

5 g Stødt kanel

5 g Stødt ingefær

5 g Stødt nellike

Kom æggeblommen i en skål og rør potaske ud i dem og sørg for, at der ikke er nogen klumper.

Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 min.

Kom dejen på et melet bord og del den i 4 stykker, som hver trilles ud til en pølse – næsten i en bageplades længde.

Smør 2 bageplader med lidt solsikkeolie, drys dem med lidt mel og læg 2 stænger på hver plade. Bag 1 plade ad

gangen ved 180 gr. I ca. 12 minutter og hold øje med, at honningkagestængerne ikke falder sammen.

Afkøl stængerne på bagepladerne og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over 3-4 dage.

—————

Æblekompot:

500 g Syrlige æbler fx belle de boskop

250 g Sukker

50 ml Æbleeddike

Skræl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret

og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i

en plastikbøtte med låg og sæt den i køleskabet – her kan den hold sig 1 måned.

————

Smørcreme:

200 g Blødt smør

200 g Flormelis

Skriv eller ring til os

Har du fået en sværm i din baghave? 
Ring til vores Formand Martin Berg Nielsen eller Alice Nielsen, så rykker vi hurtigt ud!

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os herunder.

Knivholt Bilaug

Hjørringvej 180 
9900 Frederikshavn
CVR: 36611723